maanantai 16. tammikuuta 2012

Suklaakakku maanantain piristykseksi


Maanantailla on ainakin stereotyyppisesti tapana lähteä vähän nihkeästi käyntiin ja olla se viikon pahin päivä. Niinpä maanantai voisi sisältää yllättävää glamouria vaikka tämän superhelpon suklaakakun muodossa. Tutustuin tähän työskennellessäni aikoinaan museolla. Siellä piti olla kahviossa sellaisia reseptejä, joiden toteuttamisesta kesätyöntekijätkin selvisivät ilman suurempia katastrofeja ja oli tämä yksi niistä.


Museotätinä olemisesta ja mahdollisesti leivontataidottomien kesätyöntekijöiden kaitsemisesta on kulunut jo aika paljon aikaa, mutta tämän kakun resepti kulkee matkassa edelleen ja on ahkerassa käytössä. Tätä varten ei tarvitse muuta kuin keittää hiukan runsaampi kannullinen kahvia ja muut aineet löytyvät suurella todennäköisyydellä kaapin kätköistä. Koska sitä suklaatakaan ei oikeasti tarvita, vaikka nimi ja maku hyvin suklaisia ovatkin. Kokeilkaapa vaikka maanantain kunniaksi:)

Superhelppo suklaakakku

3 dl      sokeria
2,5 dl   vehnäjauhoja
2 tl       leivinjauhetta
1 tl       vanilliinisokeria
3 rkl     kaakaojauhetta
150 g   sulatettua margariinia
2           kananmunaa
1,5 dl   kuumaa vahvaa kahvia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivien aineiden joukkoon sulatettu margariini, kananmunat ja kuuma kahvi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada korppujauhotettuun (rengas)vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera:)

Olen tehnyt tätä niin perinteisellä kuivakakkutyylillä rengasvuokaan kuin sitten tuohon Confetin tähtivuokaankin. Tämä yksilö on koristeltu Bake & Party -liikkeestä löytyneillä lumitähtirakeilla ja tomusokerilla. Lumista siis, kuten täällä ikkunan ulkopuolellakin. Maukasta maanantaita ja mukavaa viikon alkua!

16 kommenttia:

  1. Kaunis ja varmasti myös maukas kakku! Kiitos ohjeesta. Maistuuko kahvi tuossa kakussa? Minä kun en ole vielä oppinut juomaan kahvia, niin vähän arveluttaisi laittaa noin paljon kahvia kakkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä kahvi ei juurikaan maistu. Tosin voihan olla, että kahvinjuojana sitä en huomaa. Kahvi tuo kakkuun mehevyyttä ja kaakaojauheen kanssa yhdessä mukavan suklaisen aromin.

      Poista
    2. Täytyypä kokeilla. Kyllähän mokkapaloihinkin laitetaan usein kahvia enkä huomaa sen makua siinä.

      Poista
  2. Kauniilta näyttää ja maistaneena tiedän, että myös maistuu hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Oi kun näyttää hyvältä :) Mulla on tota saman sarjan muffinssivuoka. En ole vielä kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo vuoat ovat kyllä niin nättejä, että vaan hinta ja rajalliset kaappitilat estävät sen, ettei niitä ole kovin montaa:)

      Poista
  4. Nams, näyttää todella syötävän hyvältä :) Kiitos, kun jaoit ohjeen!

    VastaaPoista
  5. Onpas nätti kakku ja niin herkullisen näköinen!=b

    VastaaPoista
  6. Nami, kuulostaa hyvältä.

    Mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  7. Nam, näyttää herkulliselta! Kakkuvuoka on aivan ihana, tekisi mieli hankkia sellainen itselle ja kokeilla tätä reseptiä :) .

    VastaaPoista
  8. No onpas helpon näköinen ohje. Täytynee ottaa talteen ja kokeilla joskus. Nimim. kaikenlaisen suklaisen ystävä. :P

    VastaaPoista
  9. Ihana kakku ja vuoka, maistuis mullekin siivu :-)

    VastaaPoista
  10. Kiitos herkullisista kommenteistanne:) Ohje on todella simppeli ja ainut millä olen saanut tuon "epäonnistumaan" on se, että vuoka on ollut huolimattomasti voideltu ja kakku on tarttunut kiinni tai olen innostuksissani avannut uuninluukun liian aikaisin. Ja molemmissa noissakin tapauksissa kakku on ollut hyvin syötävä, ulkonäöltään vain vähän kärsinyt:)

    VastaaPoista
  11. Suorastaan syötävän suloinen..vaikka kyllä niin kaunis,että raaskiiko syödä!

    VastaaPoista
  12. Herkullinen kuva! Maanantait kaipaavat monesti piristystä!

    VastaaPoista